anteroeerola

Kaikki blogit puheenaiheesta Turun puukotukset

OTKES:n mielestä turvapaikkaprosessi on liian hidas

Onnettomuusturvakeskus (OTKES) sai valmiiksi raporttinsa, jossa se selvitti miten viime elokuussa Turussa sattuneiden puukotusten kaltaisia tapauksia voitaisiin muun muassa ennaltaehkäistä.

OTKES suosittelee muuan muassa turvapaikkapäätösten ja niistä tehtyjen valitusten käsittelyn nopeuttamista. Nyt keskimääräinen kokonaiskäsittelyaika on 1,5 vuotta. Sen mukaan käsittelyä pitäisi erityisesti kiirehtiä, jos hakijan katsotaan olevan turvallisuusuhka.

Oikeusfarssi Turussa

Turussa on käyty farssinomaista oikeutta puukottajapojan teoista. Puolustusasianajaja Gummerus: "Syyrian tapahtumat ovat pääasia, joista päämieheni on kantanut huolta. Ne on saanut hänet ajatuksiin, että jotain pitää tehdä." Tulkin käännös puukottaja Bouananen puheesta oikeudessa: "Tarkoitukseni enimmästen uhrin kohdalla oli että minä tapan kaksi ihmistä, katkaisen heidän päät, mutta kun tapoin ensimmäisen, siinä vaiheessa ajatukseni oli sillä tavalla etten enää tiennyt mitä tehdä.

Rajakkien ja maahanmuuttokriittisten vaatimusten lopputulos jos hallitus eroaisi

Niin sanotut “rajakit” ja muut maahanmuuttokriittiset ovat esittäneet Turun puukotusten johdosta vaatimuksia, joissa hallituksen tai ainakin joidenkin sen jäsenten tulisi erota. Näin ikäänkuin realisoitaisiin se vastuu, joka hallituksella (heidän mielestään) on tapahtumien kulkuun.

Tehtäköön selväksi, että en hyväksy Turun puukotuksia, enkä pidä maamme nykytilannetta parhaana mahdollisena turvallisuuden kannalta. Samoin totean, että myös maahanmuuttokriittisten leiristä on tullut hyviä näkökantoja ja pointteja esille eri keskusteluissa.

Turun puukotus syöttö valvontayhteiskunnan lapaan

Tuskin olivat Turun terrori-iskun uhrien ruumiit kylmenneet, kun poliitikot hyökkäsivät haaskalle. Joudun valitettavasti myös itse ottamaan asiaan kantaa tässä vaiheessa, vaikka mieluusti soisin asioiden käsittelylle ensin viikon suruajan.

Latteuksien aika on ohi.


Turun murheellisten tapahtumien myötä olemme Suomessa astuneet siihen väistämättömään aikaan mistä monet meistä ovat varoittaneet niin tapahtuvan jo vuosikausien ajan.
Suomi on astunut aikaan jolloin me saamme jatkossa elää jatkuvan terrorismin pelon kanssa. Siihen aikaan on moni Euroopan maa jo meitä ennen astunut.
Emme voi sanoa, että pelolle ei saa antaa valtaa. Se on kuin sanoisi, älä pelkää syöpää silloin kun se jo leviää kehossasi.
Olemme kuulleet latteuksia kuinka meille ei tule niitä ongelmia mitä muualla Euroopassa on.

Kommenttini Turun puukotusten tiedotustilaisuudesta

Poliisilaitos järjesti Turussa tapahtuneen useita uhreja vaatineen puukotustapauksen johdosta tiedotustilaisuuden. Tapahtuma herättikin laajaa kiinnostusta aina ulkomaita myöten. Nyt oli myös Suomen johtajilla syytä oikeasti ja aidosti järkyttyä.

Tiedotustilaisuudessa olisi lukuisia viranomaisten edustajia ja runsaslukuinen määrä toimittajia. Viranomaiset ajoittain vähän takellellen pyrkivät antamaan tapahtumasta tietoa tiedotusvälineille. Pitkään vaikutti, että sisäministeri Risikko oli paikalla vain kuuntelemassa, mutta oli toki hänellä sitten asiaakin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä