anteroeerola

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotiäidit

Puolustan kotihoidontukea

Tuoreen tutkimuksen mukaan kotihoidontuki heikentää naisten työllisyyttä. Enpä usko. Toisen tutkimuksen mukaan vain alle viidennes kaikista suomalaisäideistä arveli uransa kärsineen kotihoidon takia.

Sinänsä kotihoidontuen tarkoitus ei ole koskaan ollut olla työllisyyttä tukeva toimenpide, vaan tukea perheen antamaa hyvää kasvatusta kotona. Perheillä on oltava valinnanvapaus kotihoidon ja päivähoidon välillä. Kumpaakin tarvitaan.

Hallitus vei lapsiperheiltä vapauden valita

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on keksinyt kuntavaalien loppumetreillä oudon kampanjatäkyn. Hänen mukaansa Suomessa rehottaa piilevä viha kotiäitejä kohtaan. Kun itse keksii vihollisen ja käy raivokkaasti sen kimppuun, ei tappiota yleensä tarvitse pelätä.

Väite on yhtä hurja kuin se on perusteeton. Ei Suomessa kotiäitejä vihata. Miksi vihattaisiin? Sitä vastoin edellytyksiä lasten kotona hoitamiseen on heikennetty. Mutta tässä työssähän perussuomalaiset ovat itse olleet tarmolla mukana.

Tasa-arvo

Muutamalla puolueella on tainnut mennä tämän merkitys hiukka hakoteille. Eikös tasa-arvo tarkoita sitä että sinua ei syrjitä sen vuoksi mitä sinä olet tai mitä sinä et ole. Esimerkiksi: Päivi haluaa sukupuolestaan huolimatta olla automekaanikko. Hänet palkataan ja koeajan jälkeen, Päivi saa saman suuruisen palkan kuin Pekka, joka palkatiin samaan aikaa kuin Päivi (kaikki tämä olettaen että tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia, eikä ole poikia nimeltä Päivi). Tasa-arvon nimessä Päiviä ei saisi syrjiä miesvaltaisella alalla, eikä missään tapauksessa palkkauksessa.

Saksalainen menestysresepti KKK ei petä perhettä

Lukioaikainen saksankielenopettajani oli eräs niistä harvinaisista opettajista, joka ei osannut ainoastaan opettaa kieltä – hän osasi välittää myös opetettavan kielen kulttuurimaisemaa. Eräänä päivänä hän opetti meille salaisen KKK-koodin. Minuun tuo koodi vaikutti niin voimakkaasti, että halusin siltä istumalta matkustaa kyseiseen maahan tutustumaan ilmiöön syvemmin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä