anteroeerola

Kaikki blogit puheenaiheesta Koeaika

Työpaikan hakukoulutus ja työnantajat

Työttömillä on halutessaan mahdollisuus hankkia työnhakukoulutusta. Varsinkin uusille työmarkkinoille tuleville se voi olla tarpeen, mutta pitkään samassa työpaikassa olleellekin siitä voi olla apua.

Työnantajien vaatimuksesta koeaikaa on jatkettu kuuteen kuukauteen. Myös potkujen antamisen helpottamista uudella irtisanomislailla on vaadittu kuten kuluneen syksyn poliittisesta sekamelskasta olemme huomanneet.

Ratkaisuksi normaalin koeajan jälkeen tarkkailukoeaika työntekijän suostumuksin?

 

smiley Olen 1.10. täällä US:n blogissa - uutisten puolen kommentoinneissa - jo ehdottanutkin irtisanomislakia koskevan riidan ratkaisuksi, että parannetaan nykyistä koeaikamenettelyä:

Eriarvoinen irtisanomismenettely ei ole pienen yrityksen etu

 

Puhutaan pieniä työnantajia suosivasta lakiesityksestä, kun väkisin ajetaan eriarvoisia irtisanomismenettelyjä pienille ja suurille yrityksille. Nytkään irtisanominen ei ole ongelmallista etenkään koeaikana, eikä se vaikeaa ole myöhemminkään, jos on syy irtisanomiselle.

Käännetäänpä nyt tämänkin kolikon toinen puoli tarkasteluun ja yritetään nähdä, onko haitat suuremmat, kuin olematon hyöty. Työnhakijan näkökulmasta se on varmasti selvää, että enemmän ne työpaikat kiinnostaa, missä on parempi irtisanomissuoja.

Ei mitään järkeä irtisanomissuojan heikentämisessä

 

Onkohan hallitus nyt ihan loppuun asti miettinyt tavoitteensa irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä, kun eipä siinä muuta rakenneta, kuin päällekkäisyyksiä. Nyt on jo jokaisen työsuhteen alussa pitkä koeaika, joten eiköhän se riittäisi ja senkin jälkeen voi irtisanoa tuotannollisista ja taloudellisista syistä, jos tarve niin vaatii. eikä mikään estä irtisanomasta työntekijästä johtuvista syistä, mikäli syyt ovat todelliset.

Irtisanomissuojan heikentäminen syvältä, viedään pienyrittäjän työnantajamaine!

Hallituksen kolmen kopla jesper kasper ja joonathan eli jari-, jussi- ja orpo-poika, ovat lähteneet ryöstöretkelle. Nyt ryöstön kohteena on pienyrittäjien maine ja kunnia. Poikien oman ja puolueen edun nimissä. Yllätys yllätys, vaalit lähestyy!

Hallitus haluaa heikentää työntekijöiden henkilöperusteista irtisanomissuojaa pienissä, alle 20 työntekijän yrityksissä. Muka auttaa pienyrityksiä uusien työntekijöiden palkkaamisessa ja  tuottavuuden parantamisessa. Oikeesti?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä