anteroeerola

Kaikki blogit puheenaiheesta Antifa

Parempaa väkivaltaa..

Viime torstaina kirjoitin blogin siitä, että edellisenä päivänä Hollannin uusi puolue "Forum voor Democratie" oli saanut murskavoiton. Senaatin ylähuone- ja läänivaaleissä tästä EU-kriittisestä puolueesta tuli kertaheitolla maan suurin, samalla kun Geert Wildersin oikeistopopulistit kärsivät selvän tappion.

Ääripää, jota ei ollut

Saksasta kantautuu juuri nyt huolestuttavia uutisia poliittisesta väkivallasta. Maahanmuuttoa kohtaan kriittisen AfD-puolueen kansanedustaja Frank Magnitz hakattiin maanantaina sairaalakuntoon. Myös puolueen toimitiloja kohtaan on tehty hyökkäyksiä. Hyökkäyksistä on syytetty antifasistista Antifa-liikettä, jonka toimia pidetään esimerkiksi Yhdysvalloissa maan sisäisenä terrorismina. Meillä Antifa on listattu Suojelupoliisin toimesta yhdeksi turvallisuutta uhkaavaksi ryhmittymäksi. Suomessa militantit antifasistit ovat järjestäytyneet nimellä Varisverkosto.

Muutama sana antifasta

Tampereen viikonloppuisissa hulinoissa otsikot kaappasivat ne natsien vastustajat, jotka kokivat hyväksi tavaksi fasismin vastustamiselle mennä nujakoimaan natsien ja poliisin kanssa sekä lopulta heitellä savuja ja paukkuja häiritäkseen käräjätalolta poistuvia natseja. 400-800 vastamielenosoittajan joukosta minkään näkemäni materiaalin perusteella enintään joitain kymmeniä henkilöitä osallistui tällaiseen toimintaan.

Kiitos natsit!

Kotikaupungissani Tampereella oli vaihteeksi ollut ihan ehta natsimiekkari ja heitä vastassa toki tuplat suurempi anarkisti/antifaryhmä. He saivat aikaan paljon henkilökohtaista hyvää minulle. Olisi epäkohteliasta olla kiittämättä siitä.

Vasemmisto osoitti todellisen luonteensa Hampurissa

G20-kokouksen yhteydessä nähdyt mellakat eivät olleet sinänsä mikään yllätys. Niiden laajuus pääsi kuitenkin yllättämään jopa minut. Mielenosoittajat ottivat kadut täydellisesti haltuunsa, sytyttivät paikkoja tuleen, ryöstivät kauppoja ja hakkasivat eri mieltä olevia – ja tietty hyökkäsivät erittäin väkivaltaisesti poliiseja vastaan.

Itse olen jo pitkään varoitellut vasemmiston suunnasta tulevasta uhkasta sivistyneelle yhteiskunnalle. Tässä nähtiin taas loistava esimerkki siitä.

Vasemmistoliitto tunnustaa väriä

Vasemmistoliitto on viimein siirtynyt tunnustamaan väriä. Aiemmin asiaa on peitelty ja pelkästään flirttailtu väkivallan kanssa. Esimerkkinä flirttailusta mainittakoon Vasemmistoliiton Dan Koivulaakson vuodetut sähköpostit, jossa hän suunniteli "taktista väkivaltaa" vastustajiaan vastaan. Vuosi oli tuolloin 2008.

Vasemmisto demokratiaa vastustamassa

Tällä kertaa Saksan Leipzigissa.

Joukkokokoontumiset ja mielenosoitukset kuuluvat vapaan demokraattisen valtion elementteihin. Tällä kertaa vuorossa oli Saksa, missä vasemmistolaiset yrittivät väkivaltaisesti estää väärin ajattelevien ihmisten mielenosoitusmarssin ja siltä osin demokratian toteutumista. Lähteistä riippuen, kivien ja polttopullojen lentäessä tuloksena oli 50-70 poliisin loukkaantuminen.

Tällä kertaa Yleisradion uutisointi tapahtumista oli ilahduttavaa. Eivät yrittäneet peitellä tai hämmentää tapahtumien kulkua.

Kristallilamppujen alla rähinöistä ei ollut tietoakaan

Nyt se on taas tälle vuodelle juhlittu. Itsenäisyyspäivä nimittäin. Ja olihan sitä hulinaa. Kaivoin itsekin popcornit esiin, ja seurasin Linnan juhlien sijaan Helsingissä järjestettäviä mielenosoituksia.

Tänä vuonna virantoimituksessa olevien hevosten ei onneksi tarvinnut ottaa yhteiskunnan puolesta lainkaan iskuja vastaan. Poliisit sen sijaan saivat niittiä hevostenkin edestä, kun ja kivet kaljapullot lentelivät. Kaikin puolin aika surullista katsottavaa.

Tällaisilla ammuksilla poliisi ampui rasismin vastustajia

Taas tänään toistui tuttu asetelma aikaisemmista mielenosoituksista, joita tuntuu olevan nykyään harva se viikonloppu. Ja tietysti etenkin nyt Itsenäisyyspäivänä. On aina se mielenosoitusjoukko, jolla on hankittuna vaaditut luvat marssinsa ja kokoontumisensa järjestämiseen. Ja sitten se tämä toinen joukko, rasisminvastustajat, joilta ei vaadittua mielenosoituslupaa löydy. Vaan tämä jengi kokoontuu ajamaan antirasistista asiaansa puskaradion välityksellä.

Antifan loppu?

Ukrainan tilanne on läpeensä synkkä. Ainoa asia mikä siinä on huvittanut minua on että natseja on mukana sotimassa rintaman molemmin puolin. Eli natsit tappavat toinen toisiaan.

Tämäkään ei huvittanut minua enää sitten kun ymmärsin että antifa tekee ihan samaa 1) 2) 3)

Olen sentään varma siitä, että koko entisen Neuvostoliiton alueella vain antifan vähemmistö haluaa kuolla Porošenkon tai Putinin puolesta. Mutta ilmiö on merkittävä riesa, eivätkä yritykset vastustaa sitä 4) ole myöskään menneet ihan nappiin 5).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä