anteroeerola

Kantelu oikeusasiamiehelle johti demarien määräämään porttikieltoon

Vaalipaineet keittävät monella jo pahasti yli nyt, kun kuntavaaleihin en enää alle kuukausi aikaa. Näin ainakin Vantaan demareilla, jotka maanantaina päättivät yllättäen katkaista kyseenalaisin perustein neljä vuotta jatkuneen vasemmistoyhteistyön.

Hämmästyksen sormi oli ihmetyksen suussa, kun sosialidemokraatit ilmoittivat maanantai-iltana, että en ole enää tervetullut demarien ja Vasemmistoliiton yhteiseen ryhmäkokoukseen Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Oven suusta he ilmoittivat syyksi facebook-kommenttini.

Yllätysporttikielto liittyy eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemääni kanteluun Vantaan terveyspalvelujohtajan sivutoimesta yksityisessä sote-konserni Mehiläisessä. Se luo mielestäni oikeasti tilanteen, jossa pitää selvittää, onko luottamus virkamiehen puolueettomuuteen vaarantunut, varsinkin kun terveyspalveluita yhä enemmän avataan yksityisille yrityksille.

Demarit väittävät, että teen asialla vaalityötä. Herääkin kysymys, oliko yhteisestä ryhmästä ulos sulkeminen nyt kosto tästä kantelusta.

Vaalityöksi voi varmaan lukea kaiken, mitä valtuutetut kaupunkilaisilta saamallaan valtakirjalla tekevät. Se kai kuuluu suomalaiseen kansanvaltaan. Itse en tietääkseni ole valinnut kuntavaalien ajankohtaa tai sitä, milloin Vantaan kaupunginhallitus nimitti uuden terveyspalvelujohtajan. Mutta nyt nimenomaan demarit muuttivat tämän kysymyksen vaaliasiaksi.

Myös menettelytavat hiukan ihmetyttävät. Yleensä kai tällaisista asioista ilmoitetaan etukäteen eikä silloin, kun toinen jalka on kokoushuoneen kynnyksen yli. Tai annetaan vaikka mahdollisuus tulla kuulluksi.

Sosialidemokraatit ovat aina hallinneet Vantaata ryhmäkurilla. Silti tämä menee jo parodian puolelle, kun he yrittävät laajentaa omaa ryhmäkuriaan jo muihin puolueisiin. Mutta ei Vasemmistoliitto alistu tällaiseen määräilyyn ja komenteluun.

Yli kaksikymmentä vuotta politiikkaa – välillä työksenikin – seuranneena ja siihen osallistuneena on matkan varrella jäänyt kuva siitä, että demareille vasemmistoyhteistyö on usein sitä, että tehdään aina kuten he haluavat.

Silti yhteiselomme demarien kanssa on mielestäni sujunut lautakunnassa hyvin - koko valtuustokauden. Aina ei ole oltu samaa mieltä, mutta usein on oltu. Jos olen äänestänyt tai esittänyt jotain muuta, olen siitä aina kertonut etukäteen.

Harmi, että sosialidemokraatit haluavat näin hylätä koko valtuustokauden hyvässä hengessä tehdyn vasemmistoyhteistyön - mielenosoituksellisesti juuri ennen vaaleja. Itse olen siihen valmis tulevaisuudessakin. Sitten kun heillä vaalipaineet hiukan hellittävät eikä hipiä ole enää niin hentona.

Ymmärsin, että tapauksen taustalla oli tämä facebook – kommenttini 13.2.2017:

”Sain tänään ankarat nuhteet kaupungin valtapuolueiden (demarien ja kokoomuksen) edustajilta siitä, että olen julkisuudessa paljastanut Vantaan terveyspalvelujohtajan yksityiset sivutoimet. Jotka eivät siis olleet kaupunginhallituksen tiedossa, kun se vakinaisti hänet virkaansa. Ja että vein asian puolueettoman, ulkopuolisen tahon tutkittavaksi.

Kovin väärässä ei voi olla, jos tulee tällaista palautetta.

Mutta pitääkö nyt tulkita niin, että demarit ja kokoomus Vantaalla puolustavat tällaista toimintaa? Että yksityiset sivutoimet ovat ok, kunhan niistä ei kerrota kaupunkilaisille? Entäpä jos kaupungin kaavoitusjohtaja heittäisi kevyttä sivukeikkaa isossa rakennusyhtiössä?

Valitettavasti kokdem-akselilla on pitkä perinne Vantaan korruptiivisten rakenteiden ylläpitämisessä. Sellaisen pitäisi kuulua jo menneisyyteen.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko demarit kaksilla rattailla ajeleva puolue, sillä eduskunnassa näyttäisivät olevan hyvin kriittisiä yksityisiä terveyspalveluja välittäviä yrityksiä kohtaan? Kuinkas ne tässä mainitsemassasi kohdin sitten ovatkin yht´äkkiä kokoomuksen kelkassa? Oliko kyseessä ns. lehmänkauppa?

No tosin kokoomushan onkin siirtynyt puolueaatteeltaan paljolto vasemmalle samalle akselille demareiden kanssa. Aatteet ja vaatteei taitavat käydä yksiin? ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset