anteroeerola

Perussuomalaisille muhkea poliittinen virkanimitys

Vantaalla tehtiin viikolla yhdenlaista poliittista historiaa, kun perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Niinistö valittiin asukaspalveluista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi.

Näin persut saivat tämän vaalikauden ensimmäisen, muhkean, perinteisen poliittisen virkanimityksensä.

Olin Vasemmistoliiton edustajana puolueiden muodostamassa raadissa, joka haastatteli ehdokkaat. Sen kokouksessa kysyin: onko kaikkien hakujen, haastattelujen ja testien lopputulos se, että lopulta perussuomalaisten edustaja valitaan? Syynä on persujen ja Vantaan valta-akselin demarien ja kokoomuksen sopimus.

Tämä kiistettiin. Valitettavasti täsmälleen näin silti kävi.

Nyt nähtiin sekin päivä, että perussuomalaiset kiivaasti puolustivat poliittisia virkanimityksiä.

Aiemmin on ollut toinen ääni kellossa. Vielä vuonna 2012 perussuomalaiset (eduskunnan nettisivuilla lakialoite 23/2012) esittivät poliittisten virkanimitysten kriminalisointia. Allekirjoittajina olivat myös kansanedustajat ja Vantaan valtuutetut Pietari Jääskeläinen ja Mika Niikko, jotka voimakkaasti ajoivat nyt poliittista virkaa omalle puolueelleen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän nykyistä edellinen puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner perusteli aikanaan asiaa näin (suullisen kyselytunnin asia 130/2013):

”(…)Suomessa on rakenteellista korruptiota. Yksi sen ilmenemismuoto ovat poliittiset virkanimitykset, joilla on ainoastaan huonoja vaikutuksia.

Poliittiset virkanimitykset ovat erittäin epäoikeudenmukaisia ja karsivat päteviä hakijoita virkoihin. Parhaat kyvyt eivät edes pyri tärkeisiin tehtäviin, koska he tietävät, ettei heillä ole mahdollisuutta tulla valituksi, jos he ovat sitoutumattomia tai puolueen jäsenkirjassa on väärä väri.”

Nyt Vantaalla tehty päätös osoittaa, että persut ovat aivan yhtä persoja poliittiselle makealle kuin ne poliittiset ryhmät, joita he mielellään kutsuvat vanhoiksi puolueiksi.

*                *                *

Vasemmistoliitto esitti, että apulaiskaupunginjohtajan paikkaa ei täytetä. Puolueena emme ole koskaan periaatteessa vastustaneet sitä, että kansan äänestämät poliittiset voimasuhteet heijastuvat myös korkeimpaan virkakuntaan - kunnissa tai valtiolla. Pitää silti olla tilanteen tajua, milloin näin tehdään.

Vantaa on syvässä taloudellisessa kurimuksessa. Samalla kuitenkin palveluiden tarve koko ajan kasvaa. Siksi nyt tarvitaan vähemmän isopalkkaisia herran virkoja ja enemmän käsipareja peruspalveluihin. Samalla rahalla (noin 200 000 euroa), joka nyt uppoaa apulaiskaupunginjohtajan palkkaan ja autoetuun, saataisiin neljä uutta työntekijää esimerkiksi vanhustenhoitoon tai lastensuojeluun.

Viime viikolla Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti korottaa käytännössä kaikkia sosiaali- ja terveydenhoidon asiakasmaksuja. Vain Vasemmistoliitto oli päätöstä vastaan. Sattumalta korotuksilta kerättäisiin sama 200 000 euroa, joka menee nyt kaupungin apulaisjohtajan virkaan.

*                    *                    *

Valinnassa on silti myös periaatteellinen puoli. Vantaa on Suomen monikulttuurisin kaupunki, jolla valittiin nyt korkein monikulttuurisuus- ja maahanmuuttoasioista vastaava virkamies.

Siksi on hyvin kyseenalaista, että nyt poliittisin perustein tehtävään valittiin nokkamies puolueesta, jonka keskeisiä poliittisia viestejä on maahanmuuton vastustaminen sekä maahanmuuttajien - siis kokonaisten ihmisryhmien leimaaminen ja syyllistäminen. Tämä viesti on ollut esillä puolueen ohjelmissa, eduskunnassa ja myös Vantaan valtuustossa.

Se ei ole hyvä viesti kaupungin omille maahanmuuttajille tai kaupungin ulkopuolelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vähän karkeasti sanoen, persu per...lle löytyi käypä hinta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jäi sitten mainitsematta se, että Jaakko Niinistö on tekniikan tohtori ja DI. Vastaehdokas Heidi Nygren taas kasvatustieteiden maisteri.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kumpikohan Vantaa asukasasioista paremmin koulutuksensa perusteella voisi selvitä?

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Tekniikan tohtori ja DI? Kuulostaa kovin oppineelta, mutta jos hän on tekniikan tohtori, niin täytyy olla pohjalla myös DI, ellei hän sitten ole tehnyt perustutkintoaan jossain ulkomailla. Varmaan hän on myös ylioppilas, peruskoulun suorittanut jne.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kun et Jukka keksinyt minkäänlaista vastaväitettä itse asiaan, Niinistön parempaan koulutukseen vastaehdokkaaseen verrattuna, niin rupesit saivartelemaan. Näin usein tehdään kun itsellä ei ole mitään sanottavaa.

Tässä taannoin eräs kommentoija alkoi saivarrella yhdestä nimikirjaimesta!?

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #41

Vai sairvartelua? Jos tarkoitit Jukalla minua, niin vastaan, että DI on itsestäänselvyys, jos kaveri on TkT. Tuolla lailla voidaan hämätä niitä, jotka eivät tunne tekniikan alan tutkintojen nimiä. Pelkkä TkT riittäisi. Paljon hyödyllisempää olisi kertoa, mitä tekniikan alaa hän edustaa. Kemisti näyttää olevan. Ei viran kannalta mitenkään keskeinen ala, mutta OK.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #44

Juha Kajander

Saivartelua mikä saivartelua! Mitä merkitystä on sillä tuleeko DI ennen vai jälkeen tohtoria?! Koulutusta on riittävästi, ja enemmän kuin vastaehdokkaalla. Se oli kommentoijalla pointti.
Mutta kun puoluekanta ei täsmää itselle, niin sitten yritetään keskustelua viedä sivuraiteille.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander Vastaus kommenttiin #46

Pitääkö tämä nyt vääntää rautalangasta? Diplomi-insinööri on tekniikan alalla maisterin tutkintoa vastaava tutkinto. Tekniikan tohtori on jatkotutkinto. Koska kaikki eivät tätä tiedä, niin joku saattaa luulla, että asianomaisella on kahden alan tutkinto. Mainitsin asiasta eilen illalla eräälle koiranulkoiluttajalle, ja hän oli kanssani samaa mieltä, vaikka onkin aktiivinen perussuomalainen.

Kari Ahveninen

Miten tuossa kuuluu katkeruuden ääni? Vassareiden paikkako sen olisi pitänyt olla?

Käyttäjän anteroeerola kuva
Antero Eerola

Ei. Nimenomaan Vasemmistoliitto esitti, että paikkaa ei täytettäisi. Sama raha olisi voitu ohjata peruspalveluihin tai säästää.

Käyttäjän mattihaapala94 kuva
Matti Haapala

Päätöksellänne ei ole ollut mitään taloudellista pohjaa! Vastustitte paikan täyttämistä, koska tiesitte tekniikan tohtorin voittavan kasvatustieteilijän asuntotoimen johtajan paikasta. Yle uutisoi sinun sanoneen kokouksessa, että paheksutte Niinistön puoluetaustaa.

Teidän toimenne ei kestä kriittistä tarkastelua. Olette röyhkeitä ja omahyväisiä omaan napaan sekä ideologiaan tuijottelijoita. Mitään et olisi kirjoittanut, jos teille sopiva mutta epäpätevä olisikin valittu. Mikäli ette olisi nilviäisiä, niin olisitte äänestäneet tyhjää virkaa täyttäessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuossa kirjoituksen lopussahan se todellinen syy kirjoittajan vastustukseen Jaakko Niinistön (pätevä koulutukseltaan virkaan!)nimityksestä tulee, johtuen siitä kun hän on Perussuomalaiset puolueeseen kuuluva.

On vasemmistoliitolle näköjään kauhistus virkaan nimitetyn kuuluminen juuri kyseiseen puolueeseen. Tämän olen havaitsevinani kirjoituksen sisällöstä. Taitaisi olla jokseenkin varmaa että jos viran olisi saanut juuri vasemmistopuolueeseen kuuluva, niin eipä olisi poliittista virkanimitystä luonnollisesti ollut. Merkitystä ei tuolloin olisi luonnollisesti virkaan nimitetyn pätevyydellä, kuten niin monesti aiemmin on tullut huomattua.

Reijo Tossavainen

Vassari A. Eerola unohtaa persuvastaisessa kiihkossaan, että Niinistö on on tohtori ja dosentti. Siis vähintään pätevä tehtävään. Se, että hän on perussuomalainen, ei voi olla esteenä.

Pekka Heliste

Aika kaukana tehtävän vaatimasta palveluosaamisesta .Ei kyseessä ole tekniikka laji vaan palveluprosessien hallinnan ammattilaisen

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Antero Eerolan mielestä runotyttö sopii Vantaatakin suuremman kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi.

Eerola on nuori mies, joten hän ei ehkä tiedä, että esim. 1970-luvulla monissa julkisissa viroissa yksityisistä yrityksistä puhumattakaan oli voimassa virka- ja työhönottokielto, jolla estettiin päteviäkin kommunisteja pääsemästä töihin.

Tätäkö Eerola haluaa nyt soveltaa persuihin?

Mika Selin

Hieman asian sivusta niin vielä 70-80 luvulla oli rakennuksilla yleinen käytäntö se että jollet liittynyt rakennustyöväen liittoon niin "toverit" istuivat sinut pois työmaalta. Näistä ei Suomessa ole paljon puhuttu mutta kyllä se duunarikin osasi olla julma jos toinen oli asioista eri mieltä.

Käyttäjän anteroeerola kuva
Antero Eerola

Näin se poliittinen makea maistuu persuillekin. Vielä vuonna 2012 puolueen eduskuntaryhmä (allekirjoittajana myös ed. Tossavainen) oli kieltämässä poliittisia virkanimityksiä "hyvin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta", kuten aloite muotoilee. No, nyt se poikkeus löytyi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, niinhän persut ennen viime vaaleja kailottivat myös, että puolueet pulioveivaavat kansan selkärangasta riistettyjä puoluetukia säätiöihin. ;)

Reijo Tossavainen

Virkanimitys on poliittinen silloin, kun poliittinen kanta on pätevyyttä tärkeämpi valintaperuste. Tässä tapauksessa Niinistö oli jopa "ylipätevä" kyseiseen tehtävään.

Jos tarkastellaan esim. Arhinmäen nimityksiä, niin monet niistä olivat täysin poliittisia.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ja kuitenkin valintaa perusteltiin kolmanneksi suurimman puolueen paikalla. Kyllä valinta oli poliittinen, vaikka Niinistö pätevä olikin. Mutta kaipa Tossavainen outojen uudissanojen keksijänä kehittää termin jolla saadaan perussuomalaisille menevät poliittiset virkanimitykset näyttämään epäpoliittisina.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

Meniköhan tuo nyt vähän sanoilla saivartelun puolelle, sanojen merkitykset kun eivät ole mitenkään absoluuttisen yksikäsitteisiä.
Remesksellä tuossa yllä oli käyttökelpoinen määritelmä, joten kopsaan se tähän "Poliittisella virkanimityksellä tarkoitettaneen sitä, että jäsenkirjalla on suurempi painoarvo kuin pätevyydellä,niin varmaankin oli Sinnemäen tapauksessa".

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #30

Jäsenkirjalla on aina suurempi painoarvo, jos valinnasta sovitaan poliittisten ryhmien kesken etukäteen kuten tässä tapauksessa. Ei voisi olla yksiselitteisempää.

"Perussuomalaisten Jaakko Niinistö nousee Vantaan asuntotoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Paikka tuli perussuomalaisille sillä perusteella, että perussuomalaisten ryhmä on Vantaalla kolmanneksi suurin. Niinistö on Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori.

Virkaa nyt vihreiden mandaatilla hoitava Heidi Nygren sai paikan samoilla perusteilla, koska valinnan aikaan vihreillä oli kolmanneksi suurin valtuustoryhmä."
http://yle.fi/uutiset/vantaa_valitsi_perussuomalai...

Käyttäjän OlliKnuuttila kuva
Olli Knuuttila

Nyt Tossavainen puhuu ihan sitä ihteään. Useimmissa poliittisissa nimityksissä nimitetty on tietenkin muodollisesti pätevä, eihän siitä ole kyse. Nimitys on poliittinen mikäli valituksi tulee joku poliittisen kantansa tai jäsenyyden perusteella, kuten tässä tapauksessa.
Mikäli kyseessä olisi avoin valinta ei kemistiä luultavasti valittaisi tuolle paikalle. Muutenkaan kemian alan opinnoilla tuskin tulee tähän tehtävään "ylipäteväksi". Mutta valituksi tulee, mikäli edustaa kolmanneksi suurinta valtuustoryhmää. Eihän tuota mitenkään saa muuksi puhuttua. Se kun on niin, ettei totuus pala tulessakaan.
Mikäli vastustaa poliittisia virkanimityksiä, niitä vastustaa, mikäli ne hyväksyy omalla kohdallaan, niitä ei vastusta.

Pekka Heliste

Persujen hartiat ovat verillä kun takki pyörii päällä....

Olavi Mansikka

ite kun persu en ole niin onko todella eerolan mielestä jos on jonkin puolueen edustaja niin se jäsenkirja on este. Mielellään kuulisin perusteet miksi pätevä ei voi hakea paikkaa vaan sitä nimitetään poliittiseksi. Vihreät taas Sinnemäen johdolla nimenomaan sitä poliittista päätöstä hakivat nainen (mielestäni ei edes kaunis) ohitti pätevämmän hakijan. Ja tää hakija oli demari joita eniten halveksin suomen systeemissä. ja jos sais selkeän vastauksen...

Mika Samuel Kiekkijev

Kirjoituksen loppu noudattaa Arhinmäen linjaa syrjinnästä, muutoinhan se on kiellettyä paitsi mielipiteen perusteella.

Risto Koukkula

Pätevä johtaja paitsi tienaa palkkansa saa aikaan tehoa ja säästöjä varsin kankeaan kunta-apparaattiin. Huono johtaja taas saa aikaan päinvastaista. Nähtäväksi jää, kummasta tässä nimityksessä on kyse.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista!
Olenpahan opiskelurahojani siellä Vantaalla eli silloisessa Helsingin maalaiskunnassa tienannut ja siellä elämäntyönsä tehneen isosiskoni kautta niitä vantaalaisia kuvioita seurannut!
Toivon mukaan uusi apulaiskaupunginjohtajanne tuo järkevyyttä ja oikeudenmukaisuutta siellä vallitsevaan asuntopolitiikkaan. Vasemmistolaiseen politiikkaan kun tahtoo kuulua, että ääniä saa kun lupaa kaikille kaikkea vaikka velkarahalla!

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Perussuomalaisten hokema periaate (perus)suomalaisten asioiden hoitamisesta kuntoon ennen kuin katse käännetään muualle sai uuden merkityksen.

En hetkeäkään epäile, etteikö kaupunginjohtajistolla olisi paljon työtä, mutta 200 000 euroa on todellakin iso raha, jonka voisi sijoittaa esim. sosiaalipalveluihin. Mutta sehän tietenkin saattaisi haiskahtaa populismilta.

Tämän initiaatioriitin jälkeen PS on kuin onkin "vanha puolue".

Käyttäjän JanneKoiranen1 kuva
Janne Koiranen

Olisiko Vasemmistoliitto äänestänyt paikan täyttämisen puolesta, jos ko. paikka olisi ollut jyvitettynä Vasemmistoliitolle? Enpä usko.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Valittu vaikuttaa patevältä ja yleisesti arvostetulta henkilöltä ja juuri hänen valintansa ei liene mikään ongelma. Eli tiettävästi kukaan ei ole kiistänyt valitun pätevyyttä.

Valinnasta toisaalta nousee pari kysymystä eli:

Onko ko virka tarpeen? Mm perussuomlaiset ja vähän muutkin ovat pitäneetä ääntä siitä, että näitä hyväpalkkaisia virkamiestehtäviä pitäisi vähentää. Itse en tunne Vantaan tilannetta niin hyvin että voisin ottaa tähän kantaa.

Miten tämä valinta sopii perussuomalaisten suureen ääneen toitottamaan poiliittisten virkojen kritisointiin? Kieltämättä näyttäisi siltä, että tuo kritisointi on ollut varsin teennäistä jos heti kun tilanne sallii, niin otetaan itse vastaan täsmälleen samanlaisia virkoja kuin mitä on aiemmin haukkunut.

Itse olen tottunut tulkitsemaan perussuomalaisia tietyllä luovalla kärsivällisyydellä enkä pidä tätä henkilövalintaa erityisen ongelmallisena. Pätevä henkilö valittiin avautuneeseen tehtävään. Ei mitenkään iso juttu.

Mika Samuel Kiekkijev

Mikäli Persuilla ei olisi ollut ehdokasta tehtävään, olisiko Vasemmisto esittänyt viran täyttämättä jättämistä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaupungin johtajien palkkiot pitää ottaa Vantaalla syyniin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niin, onhan mahdollista, että kasvatustieteen maisterikin (joiden koulutusta seurasin ja johon osallistuin vuosien ajan) voi selvitä asukaspalveluiden vastaamisesta.

Kun esim. Bell Co. palkkasi Ph.D:n johtajakseen, se perusteli tekoaan valitun kyvyllä tieteelliseen ajatteluun ja potentiaaliin, jota yhtiölle edusti mm. valitun tohtorikoulutus.

Ehkä Vantaakin on alkanut huomioida rekrytoinneissaan tällaisia mahdollisuuksia? Se olisi uutta verrattuna vanhaan jäsenkirja-ajatteluun, josta todellakin moni jäsenkirjaton Suomessa kärsii.

Kun Turku muinoin haki kulttuurijohtajaa, se valitsi paikallisen jäsenkirja-maisterin, vaikka hakijoiden joukossa oli mm. koti- ja ulkomailla monialaisesti ja pitemmälle koulutettu, kokenut ehdokas - joka suhteessa valittua etevämpi. Tosin jäsenkirjaton.

Mika Samuel Kiekkijev

On kovin vaikea välttyä ajatukselta, että Vasemmiston ehdotus viran täyttämättä jättämisestä johtui ainoastaan siitä, että PerusSuomalailla oli tehtävään varsin potentiaalinen ehdokas,joka myös tehtävään valittiin.

Mielestäni tämä kertoo lähes kaiken Vasemmistolaisesta politiikasta, luoja meitä siltä varjelkoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Asuuko tämä asukasjohtaja Eirassa niin kuin kaikki eliittinuivapersut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiinnostaa myös miten asukasjohtaja suhtautuu puoluetoverinsa lähiöpolitiikkaan, eli kansanedustaja Packelenin p-myrskyihin joita Packalen lennättelee lähiöasukkaiden niskaan.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Nähtävästi tehtävästä olisi pitänyt kieltäytyä mandaatin vuoksi. Tokihan se, jos selitetään valintaa asemalla kolmanneksi suurimmassa puolueessa, vaikuttaa sellaiselta kyseisen virkanimikkeen sementoinnilta, että 12 muun hakijan osallistuminen prosessiin oli turha.

Suunnaton yllätys, että tässäkin kommenttiketjussa on jo ehditty mainita säätiö, mutta sitäkin suurempi on Yrjönkadun puoluetoimiston unohtaminen. Aijai, millaista mannaa nämä 200 000 euroa olisivat olleet Kainuun maakunnan tieverkoston uudistamiseen. Eivät persut paljon tavan kansaa ajattele ahneuksissaan.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Juuri, ihan tässä viikon sisällä, luin puolueitten johtajien/ johtohahmojen? kattavasta gallupista, että jokainen vastustaa poliittisia nimityksiä. Ainoastaan Stubb ei ollut vastannut tähän galluppiin. Ilmeisesti vastaukset on taas annettu vaalipäissään. Kaivaisiko joku sen gallupin tähän niin saamme mustaa valkoisella?

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

"Valitaanko sopiva vai pätevä henkilö virkaan? Kas siinäpä ongelma.

Nyt kun virkaan valittiin pätevä (= tekniikan tohtori, huomattavasti vaativampi koulutustaso kuin maisterilla) mutta ei sopiva (=väärä puoluekirja), niin johan alkaa itku ja parku sekä sormella osoittelu".

Kannattaa muistaa että Jaakko kuuluu, "melkein" kaikkien arvostamiin politiikkoihin ja ihmisiin Vantaan valtuustossa. Esimerkiksi Sini Lappalaisen "nuiva" vertailu on niin alta vyön ettei siihen kannata puuttua, kertoo enemmän kirjoittajasta itsestään.
Jaakko asuu Vantaalla.
Mistä Eerolan jutut kumpuaa, syitä lienee monia, kuten Perusviha, vaalien läheisyys, näkyvyyden saavuttaminen,
Eerolan arvio osui varmaan oikeaan koska jo haastatteluissa hänelle selvisi Jaakko Niinistön mahdollisuus AKJ- tehtävään.
Noissa samoissa haastatteluissa oli 11 hakijaa, joista valittiin kaksi, lopulliseen valintaan. Apulaiskaupungin johtajan viran täyttämisestä myös äänestettiin kokouksessa. Se on vain tyytyminen demokraattisiin päätöksiin.
Onko valinta poliittinen, varmaan on niiden kannalta jotka asian noin ilmaisevat. Nyt kuitenkin mielestäni valittiin pätevin ehdokas, eikä siinä saa olla esteenä puoluekirja. Kannattaa muistaa että näissä kirjoituksissa loukataan myös nopeasti ja helposti äänestyksessä toiseksi tulleen henkilöä. Itselläni ainakin on erittäin hyvät kokemukset yhteistyöstä Heidi Nygreenin kanssa. Toivotaan että Eerola käyttäisikin nupo hyvät ja sujuvat kirjoitukset yhteistyön rakentamiseen ja kehittämiseen. PS ei häviä eikä tule häviämään puoluekartalta, jalkaan ampumalla, tai selkään puukottamalla.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Eerolan kannattaisi olla hiljaa, kun puhutaan poliittisista virkanimityksistä

Vantaalla 1960-70 -luvuilla nimenomaan vasemmisto, SDP ja silloinen SKDL, jakelivat liukuhihnalla virkoja ja toimia puolekirjan kannen värin mukaan. Ja kyse ei silloin ollut pelkästään korkeista päättävistä virkamiehistä, vaan käytäntö oli kaiken kattavaa.

Puoluekirjojen perusteella pääsi siivoojaksi, talonmieheksi, rehtoriksi...

Jaakko Niinistön nimitys oli Suomen ensimmäinen perussuomalaisten nimitys, ja Eerola nostaa moisen porun. Katsoin valtuuston kokousta ja Niinistön valintaa eilen suorana Vantaa-televisiosta, ja Eerolan puheenvuoro oli melkoinen rimanalitus.

Jos perussuomalaiset olisivat luopuneet paikasta, sen olisi ottanut tyynesti joku muu puolue.

Eerolan kirjoitus on vantaalaisittain nolo, hävettää...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Hiljaa ja hiljaa...
Poliittisia nimityksiä on ollut aina. Se ei poista sitä tosiasiaa, että Perussuomalaiset eivät ole oikeasti ajamiensa asioiden ja sanomisiensa takana.
Vaikea on luottaa tähän uuteenkaan "vanhaan puolueeseen".

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Huvittaa kyllä miten rajallinen käsitys sananvapaudesta joillakin on. Jos ei puhe satu miellytämään, pitää toisten olla hiljaa. Itsellä sen sijaan täytyy olla täysi oikeus mekastaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuilu on on aina noloa, myös Vantaalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikki hyvä Vantaalla on vasemmiston ansiota. Porvariherrat tulee tänne vaan pilaamaan esim kokoomus ja persut.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Millainen hallintojohtajan virantäyttö olisi epäpoliittinen, kun nimityksen tekee poliittinen elin?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Perussuomalaiset puolueelle puettiin haukkumansa "vanhan puolueen" mantteli.
Poliittisine nimityksineen.
Puhutaan yhtä ja toteutetaan toista. Mihin tässä uskoo ja luottaa?
Ei ainakaan enää persuihinkaan.
Näkemiin pelkkä ajatusleikkikin heitä äänestämästä.

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Hävinnyt osapuoli kiukuttelee! Teidän häviö on näemmä teille aivan kamala poliittinen takaisku? Että Perussuomalainen tuli valittua! Yrittäkää edes olla "aikuisia"!

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Antero Eerola

"Nyt nähtiin sekin päivä, että perussuomalaiset kiivaasti puolustivat poliittisia virkanimityksiä."

Haluan perusteet sanan "kiivaasti" käytölle. Käytettiinkö kokouksessa puheenvuoroja joissa persut kovaan ääneen vaativat paikkaa heille?

Sami Heinonen

Ensimmäistä kertaa kuulen että vasemmisto vastustaa jotain virkanimitystä. Siis sellaista tointa jossa veronmaksajat maksavat palkan (poislukien puolustusvoimat). Nyt ei muutakun karsimaan virkapaikkoja jotka ovat vasemmiston hallussa. Uskoisin etteivät persut niitä uudelleen perusta vaikka heillä niihin sopiva ehdokas löytyisikin.

Toimituksen poiminnat